Vabljeni na kolesarsko nedeljo

      Komentarji so izklopljeni za Vabljeni na kolesarsko nedeljo

Dan za kolesarjenje je že tik pred vrati. Lani je bilo vzdušje na obeh kolesarskih etapah čudovito, zato vabimo, da se nam pridružite tudi letos. Po zaključenem krogu sledi druženje na brodu na Moti.

S kolesom naokoli

S kolesom naokoli se bomo odpravili v nedeljo, 21. julija. Na pot se bomo podali ob 9. uri zjutraj, prijave pa začnemo zbirati že ob 8.30. Začetna točka je zadružni dom na Cvenu (Cven 3d). Pripravili smo dva različna kolesarska kroga. Krajši meri slabih 30 kilometrov in bo kolesarje tokrat popeljal po Prekmurju. Pot je primerna za vse generacije, tudi za tiste nekoliko starejše kolesarje in za družine z otroki. Skupini bomo ustrezno prilagodili hitrost kolesarjenja, približno na polovici proge je predviden postanek za počitek in osvežitev.

Daljši krog bo na približno 50 kilometrov dolgo etapo popeljal rekreativne kolesarje (s cestnimi in treking kolesi). Tudi ta proga je pretežno ravninska. Tako kot na krajši progi bomo tudi tukaj tempo prilagodili zmožnostim skupine in tudi na tej progi je predviden postanek. Glavni cilj letošnje daljše proge je prav poseben – Vinarium v Lendavi.

Izris daljše kolesarske etape.

Športni dan S kolesom naokoli je predviden kot dan za rekreativno kolesarjenje. Vožnja s kolesom nikakor ni tekmovalne narave! Udeleženci morajo dosledno upoštevati navodila vodje skupine in cestnoprometna pravila. Kolesarjenja se lahko udeležijo tisti mladi, ki že imajo kolesarski izpit (torej letnik 2008 in starejši). Udeleženci do 15. leta morajo biti v spremstvu vsaj ene odrasle osebe, udeleženci do 18 let pa morajo obvezno nositi čelado.

Zaključek na brodu

Obe kolesarski poti se zaključita pri brodu na Bistrici/Moti, kjer bo kolesarje pričakala malica.

Se vidimo v nedeljo s kolesi!