REKREACIJA

Področje rekreacije je skupek športnih dejavnosti, ki smo se mu v letu 2018 v športnem društvu še posebej posvetili. In kaj to področje zajema?

Največjo športno prireditev društva, ki jo že več kot desetletje poznamo kot dan športa, ko se krajani KS Cven zberemo v našem športnem parku in se pomerimo v različnih športih. Zadnja leta organiziramo tudi vzporedno športno tekmovanje za mlade ter že dopoldne kros in pohod. Vrhunec dneva je nogometna tekma med žensko ekipo Skokice in Old Boysi.

Ob tem pripravljamo še vaški nogometni turnir in turnir vasi iz krajevne skupnosti v odbojki na mivki. V letu 2018 smo prvič povabili na kolesarjenje, jeseni je na vrsti pohod, vmes pa še turnir v športnem ribolovu in ob koncu šolskih počitnic še športni popoldnevi za mlade.

V športnem parku smo začeli tudi z rekreativno vadbo v okviru projekta Društva Šola zdravja. Gre za organizirano vadbo, ki se izvaja na prostem po različnih javnih površinah po vsej Sloveniji.

Več o izvajanju projekta na Cvenu si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Rekreacija na prostem – projekt Društva Šola zdravja