Dva kroga s kolesi za prečudovito nedeljo

      Komentarji so izklopljeni za Dva kroga s kolesi za prečudovito nedeljo

Kolesarski dan je odlično uspel. To so ugotavljali vsi, ki so se s kolesi najprej v športnem parku na Cvenu in ob koncu na Tinekovem brodu zbrali v nedeljo, 22. julija.

Ob 9. uri zjutraj se je za kolesarjenje prijavilo 41 kolesarjev. Organizatorje navdaja s ponosom, da smo lahko na Cven in v Prlekijo privabili tolikšno število kolesarjev in kolesark. Za krajšo progo se jih je odločilo 22, za daljšo pa 19.

Skorajda brez zamude se je prva skupina odpravila na približno 30 kilometrov dolg krog z glavnim ciljem pri Gajševskem jezeru, kjer so se hitro okrepčali na mobilni točki za osvežitev.

Virtualno po krajši progi 

Druga skupina, ki so jo sestavljali bolj izkušeni kolesarji, je zavila proti Ljutomeru in nato proti Svetemu Juriju ob Ščavnici. Skupaj so prevozili 50 kilometrov.

Zaključna točka tega prečudovitega kolesarskega dneva je bil Tinekov brod, ki na reki Muri povezuje Moto in Gornjo Bistrico. Tam nas je čakalo prisluženo kosilo, čas pa smo izkoristili tudi za prijeten klepet in načrtovanje novih kolesarskih podvigov.