Tokrat na vrsti dan za kolesarjenje

      Komentarji so izklopljeni za Tokrat na vrsti dan za kolesarjenje

S kolesa je svet lepši. To velja tudi za naše kraje. Zato predlagamo, da to trditev preverimo skupaj. Po zaključenem krogu sledi druženje na brodu na Moti.

S kolesom naokoli

S kolesom naokoli smo poimenovali dan za kolesarjenje, ki ga bomo izvedli v nedeljo, 22. julija. Na pot se bomo podali ob 9. uri zjutraj, prijave pa začnemo zbirati že ob 8.30 (prijavnine ni!). Pripravili smo dva različna kolesarska kroga. Krajši krog meri slabih 30 kilometrov in bo kolesarje popeljal po prleški ravnici. Pot poteka po stranskih vaških cestah in ponekod tudi med polji po urejenem makadamu, primerna pa je za vse generacije, tudi za tiste nekoliko starejše kolesarje in za družine z otroki. Skupini bomo ustrezno prilagodili hitrost kolesarjenja, približno na polovici proge je predviden tudi postanek za počitek in osvežitev.

Daljši krog bo na približno 45 kilometrov dolgo turo popeljal rekreativne kolesarje (s cestnimi in treking kolesi). Tudi ta proga je pretežno ravninska, vsekakor pa brez strmejših klancev. Tako kot na krajši progi bomo tudi tukaj tempo prilagodili zmožnostim skupine in tudi na tej progi je predviden postanek.

Na krajši progi bomo zavili tudi mimo tega križa.

Športni dan S kolesom naokoli je predviden kot dan za rekreativno kolesarjenje. Vožnja s kolesom nikakor ni tekmovalne narave! Udeleženci morajo dosledno upoštevati navodila vodje skupine in cestnoprometna pravila. Kolesarjenja se lahko udeležijo tisti mladi, ki že imajo kolesarski izpit (torej letnik 2007 in starejši). Udeleženci do 15. leta morajo biti v spremstvu vsaj ene odrasle osebe, udeleženci do 18 let pa morajo obvezno nositi čelado.

Zaključek na brodu

Vsem kolesarjem bomo ob prijavi ponudili možnost, da naročijo kosilo na brodu na Moti, kamor se bomo po zaključenem krogu odpravili na druženje. Meso z žara z zelenjavo in kruhom stane 5 evrov.

Se vidimo v nedeljo s kolesi!