Mota do prestižne lovorike

      Komentarji so izklopljeni za Mota do prestižne lovorike

Četrto izvedbo nogometnega turnirja za pokal KS Cven je letos osvojila ekipa Mote. S tem se je boj za prehodni pokal močno razplamtel.

V soboto, 7. julija, je športni park na Cvenu gostil četrti nogometni turnir treh vasi, kot ga tudi radi poimenujemo. Najprej sta se z nogometaši na nogometnem igrišču in z navijači ob njem zbrali ekipi Mote in Cvena. Okrepljena ekipa Mote je hitro povedla in ob polčasu vodila že s 4:0. Cven se je v drugem polčasu poskušal vrniti v igro, rezultat so Cvenarji zmanjšali na 5:3, a je Moti do konca uspelo doseči razliko iz prvega polčasa – tudi ob pomoči močne podpore s tribun – in tekma se je končala z rezultatom 7:3.

Pred drugim dvobojem dneva je bilo že popolnoma jasno, da Mota odkrito cilja na prvo mesto, kar je tekmi s Krapjem dalo še dodatno težo. Potem ko se je prva tekma tega nogometnega popoldneva končala s kar desetimi zadetki, v tem taktičnem dvoboju, ki je kljub temu postregel s številnimi lepimi priložnostmi, nismo videli nobenega gola in tekma se je končala z neodločenim rezultatom 0:0.

To je pomenilo, da je Cven že izpadel iz boja za prvo mesto, priložnost zanj pa se je ponudila Krapju, vendar le ob zmagi za več kot štiri zadetke. Te upe je Cven hitro zatrl, tekma pa se je končala z zmago Cvena s 6:2.

Po seštevku točk sta pokal za letošnje prvo mesto in prehodni pokal šla v roke Mote, ki je na tokratnem turnirju potrdila ambicije, da želijo prehodni pokal osvojiti tudi v trajno last. To njenim nogometašem lahko uspe z zmagama na naslednjih dveh turnirjih.

Mota – Cven 7:3 (4:0)
1:0 Pintarič
2:0 Smodiš
3:0 Lukman
4:0 Smodiš
4:1 Šterman
5:1 Pintarič
5:2 Šterman
5:3 Petek
6:3 Pintarič
7:3 Slana

Krapje – Mota 0:0 (0:0)

Cven – Krapje 6:2 (2:1)
1:0 Šterman
2:0 Petek
2:1 Fekonja
3:1 Potočnik
4:1 Marinič
5:1 Marinič
6:1 Filipič
6:2 Kukolj

Končni vrstni red:
1. Mota, 4 točke
2. Cven, 3 točke
3. Krapje, 1 točka