Prijetno druženje ob športnih igrah

      Komentarji so izklopljeni za Prijetno druženje ob športnih igrah

Dan športa je za nami. Po odzivih obiskovalcev in tudi članov našega društva je odlično uspel. Med zanimivimi športnimi boji so obiskovalci pregnali še temne oblake, ki so se popoldne smukali okoli športnega parka.

Voda pa nam jo je zagodla nekoliko drugače. Zaradi previsokega vodostaja daljše proge za kros nismo mogli uporabiti, zato so tekači, ki so se prijavili za tek na osem kilometrov, odtekli dva krajša kroga. Na tek se jih je podalo kar 22, pohodnikov pa je bilo še nekaj več, in sicer 26. Čeprav tekmovalni rezultati niso bili v ospredju, velja omeniti, da je bil na krajši 4,2-kilometrski progi najhitrejši Marko Škrobar, na daljši pa sta skupaj v cilj pritekla Peter Jerič in Sašo Potočnik.

Po malici smo hitro zbrali prijave za popoldanski tekmovanji otrok in odraslih. Pri športnih igrah za otroke se je v dodgeballu, nogometu in na spretnostnem poligonu pomerilo šest ekip (Marjetice, Pepelke, Unicorni, Durok, Čebelice in Ke bi?). Na spretnostnem poligonu so bile najhitrejše Marjetice, v dodgeballu najspretnejša ekipa Ke bi? in v nogometu Čebelice. Po seštetih točkah je slavila ekipa Ke bi?

Starejši so tekmovali v nogometu, odbojki na mivki in balinanju na travi, v teh športih pa se je pomerilo sedem ekip (Društvo cvenskih čehov in diklin, ŠD Stari hrast, Fordičovi, PGD Spodnje Krapje 1, PGD Spodnje Krapje 2, Pritepenci in Športno društvo Cven). V odbojki in nogometu je bilo najboljše domače športno društvo, v balinanju pa so slavili Pritepenci. Nagrada za skupno zmago je šla v roke športnemu društvu, drugi so bili Pritepenci, tretji pa člani Društva cvenskih čehov in diklin.

Pozno popoldne je napočil čas za nogometni derbi med Skokicami in Old Boysi. Še pred tem smo podelili priznanja in zahvale športnega društva. Priznanji krajanu za športne dosežke smo podelili Davidu in Janu Žibratu, zahvalo do 25 let podpore in zvestobe nogometnemu klubu pa Stanetu Fajdigi.

V težko pričakovanem nogometnem srečanju so Skokice hitro povedle, in to z dvema izjemnima zadetkoma, tako da je pred Old Boysi bila zelo zahtevna naloga, ki pa so jo odlično opravili, saj jim je do konca tekme rezultat uspelo izenačiti na 3:3, potem ko so vmes Skokice znova povedle. Seveda je sledilo izvajanje kazenskih strelov, kjer sta bili obe ekipi enako natančni, saj niti po vseh strelih še nismo dobili zmagovalca. In pri tem remiju je tudi ostalo.

Za nogometno tekmo je sledila novost letošnjega dneva športa, in sicer vlečenje vrvi, ki so se ga udeležile ekipe Cvena, Mote, Spodnjega Krapja in ŠD Stari hrast. Po napetih polfinalih je v dvoboju za tretje mesto ŠD Stari hrast premagalo Moto, v finalu pa je Spodnje Krapje bilo močnejše od Cvena.

Večer smo v športnem parku zaključili s prijetnim druženjem, priložnost pa smo izkoristili tudi za nove načrte, ki jih bomo poskusili udejanjiti na naslednjem dnevu športa. Športno društvo se iskreno zahvaljuje udeležencem vseh tekmovanj in drugim obiskovalcem, saj ste pričarali izjemno športno nedeljo, ki je lahko ponos celotni krajevni skupnosti. Se vidimo naslednje leto!