Objavljamo poročilo o delu športnega društva v letu 2018

      Komentarji so izklopljeni za Objavljamo poročilo o delu športnega društva v letu 2018

Leto 2018 je bilo za Športno društvo Cven leto novih izzivov. Najprej so v povzetku predstavljene glavne dejavnosti društva v lanskem letu, podrobneje pa je delo opisano v poročilih posameznih sekcij društva (v prilogah).

 1. Glavna naloga je bila privabiti ljudi, da se udeležujejo aktivnosti, ki jih društvo organizira. Finančno stanje je zadovoljivo, opreme imamo dovolj za vse nogometne selekcije in tudi za ukvarjanje z drugimi športi. Naredili smo prve korake k dodatnemu oživljanju dogajanja v športnem parku. Pri tem gre zahvala upravnemu odboru društva ter Rajku Mariniču in Alešu Ploju.
 2. V letu 2018 je članska nogometna ekipa nastopala v 1. MNL MS in se je v sezoni 2017/18 borila za obstanek. V sezoni 2018/19 so jesenski del odigrali dobro in so v zgornji polovici lestvice. Čestitke!
 3. Zaradi skromnega števila prijavljenih otrok z ekipama U 9 in U 11 nastopamo v sodelovanju z NK Ljutomer in NK Veržej. Tako smo formalno izpolnili zahteve zveze za nastopanje članske ekipe v 1. MNL MS.
 4. Pripravili smo osrednjo športno prireditev društva – dan športa na Cvenu, ki je bil v nedeljo, 24. junija 2018. Prireditev je uspela, z obiskom smo bili zadovoljni, zlasti z obiskom otrok, za kar se staršem iskreno zahvaljujemo. Lepo vreme smo izkoristili za druženje ob športnih tekmovanjih. Malo smo razočarani nad odzivom in udeležbo odraslih in drugih društev iz KS Cven in KS Cven. Dan športa je stalnica na Cvenu in se bo odvijal okoli tretje sobote v juniju. Ta dan se v nogometu, odbojki na mivki in balinanju pomerijo manjše ekipe, ki jih sestavijo krajani naše krajevne skupnosti in člani našega društva. Bili bi zelo veseli, če bi se tekmovanj s svojimi ekipami udeležila vsa domača društva. Za udeležbo bi se zahvalili PGD Spodnje Krapje, Društvu cvenskih čehov in diklin ter ŠD Stari hrast. Kot že leto poprej smo tudi v letu 2018 ta dan organizirali pohod in tek (pohod in kratka proga za kros dobre 4 km, daljša proga za kros 8 km). Za udeležbo na pohodu se zahvaljujemo skupini pohodnikov iz Turističnega društva Cven.
 5. Julija 2018 smo organizirali četrti nogometni turnir med vasmi za pokal KS Cven. Pokal je prvič osvojila ekipa Mote, ki se je izkazala tudi z izjemno udeležbo in odlično organiziranostjo.
 6. Prvič smo v juliju organizirali turnir med vasmi v odbojki na mivki. Udeležile so se ga štiri ekipe, ponovno pa je slavila Mota. Ob tem smo sodelovali v poletni ligi v odbojki na mivki, ki jo organizira Športna zveza Ljutomer.
 7. Novost v letu 2018 je bil tudi dan za kolesarjenje, ki smo ga poimenovali S kolesom naokoli. Daljša proga je merila 50 kilometrov, daljša pa 30, ta dan pa je po Prlekiji kolesarilo 41 kolesarjev.
 8. Ob koncu šolskih počitnic smo v sodelovanju s Športno zvezo Ljutomer organizirali Športne popoldneve na Cvenu. Od ponedeljka do petka so osnovnošolci v našem športnem parku in njegovi okolici vsako popoldne spoznavali različne športne in druge dejavnosti.
 9. 29. septembra je Športno društvo Cven prvič v svoji zgodovini organiziralo ribiško tekmovanje. Turnir v športnem ribolovu je potekal v Hudinovi jami na Moti.
 10. Tudi v letu 2018 smo izvajali treninge namiznega tenisa za otroke. Potekala je tudi rekreacija za odrasle, pripravili smo 5. nočni turnir v namiznem tenisu in sodelovali v tekmovanjih Športne zveze Ljutomer, decembra smo organizirali še prvi novoletni turnir v namiznem tenisu.
 11. Januarja in februarja ter novembra in decembra smo v zadružnem domu organizirali zimsko telovadbo za ženske.
 12. Športno društvo Cven je tudi v letu 2018 spodbujalo in privabljalo ljudi k ukvarjanju s športom in k rekreaciji, s čimer je pomembno prispevalo k zdravemu načinu življenja posameznika in tudi širše skupnosti.
 13. V letu 2018 se je upravni odbor ŠD Cven sestal na šestih rednih sejah in na občnem zboru, ob tem pa so se še nekajkrat sestale skupine, ki so pripravljale posamezne prireditve in druge aktivnosti (Rajko Marinič).
 14. Sestankov na Športni zvezi Ljutomer smo se redno udeleževali, koliko jih je pač bilo. Vendar pa je treba pohvaliti vzorno sodelovanje z Alešem Plojem, strokovnim sodelavcem ŠZ Ljutomer.
 15. Sodelovanje s preostalimi društvi v KS Cven smo v tem letu nekoliko okrepili, želimo pa si še boljšega in tesnejšega sodelovanja ter več skupnih projektov.
 16. Kot vsako leto smo tudi v letu 2018 vzorno sodelovali z osnovno šolo in vrtcem na Cvenu.
 17. Sodelovanje s KS Cven je bilo zadovoljivo, vendar si želimo boljšega sodelovanja.
 18. Plan dela za leto 2018, ki smo si ga zadali, je bil v večini realiziran.
 19. Sekcije, ki delujejo v društvu, so delovale skladno s planom.

Delovanje ŠD Cven je razdeljeno na štiri glavne sekcije: nogomet, namizni tenis, odbojka na mivki in rekreacija. Vsako sekcijo vodi odgovorna oseba. Predstavniki sekcij bodo v nadaljevanju podrobneje predstavili poročila o delu sekcije.

Na koncu velja zahvala prav vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri delovanju društva in delali v njegovo dobrobit. Tudi v svojem imenu bi se rad zahvalil upravnemu odboru in vsem tistim, ki ste mi pomagali predsednikovati v preteklem mandatu. Hvala za zaupanje.

Za konec naj še vse člane ŠD Cven povabim, da se vključujejo v delo društva, dobrodošlo je, da v športno društvo povabijo tudi nove člane.

Upravni odbor ŠD Cven                                                                      Branko Smodiš, predsednik ŠD Cven


POROČILO SEKCIJE ZA NAMIZNI TENIS (pripravil Aleš Ploj)

Trening namiznega tenisa.

V letu 2018 so treningi namiznega tenisa za otroke potekali ob ponedeljkih in četrtkih. Treninge v zadružnem domu na Cvenu so vodili David Novak, Janko Vargazon in Jožek Ivančič. Obiskovalo jih je šest otrok, ki so se udeleževali tudi tekmovanj pod okriljem ŠZ Ljutomer.

Rekreacija namiznega tenisa za odrasle je potekala ob ponedeljkih v zadružnem domu na Cvenu. Rekreacije se je udeleževalo od 4 do 8 igralcev.

Člani ŠD Cven so z dvema ekipa sodelovali v ligaškem tekmovanju MNTL ŠZ Ljutomer, kjer je ena ekipa osvojila 2. mesto, druga ekipa pa 7. mesto. Veteranska ekipa je v ligaškem tekmovanju osvojila 6. mesto. Člani in veterani so se udeleževali tudi vseh preostalih tekmovanj in turnirjev pod okriljem ŠZ Ljutomer.

V zadružnem domu na Cvenu je bil v maju organiziran tradicionalni 5. nočni turnir v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je 15 otrok in 12 članov.

V decembru je bil na Cvenu organiziran 1. novoletni turnir v namiznem tenisu, ki je štel tudi za novoletno turnejo treh turnirjev ŠZ Ljutomer. Turnirja se je udeležilo 20 igralcev.

POROČILO SEKCIJE ZA NOGOMET (pripravil Peter Petek)

Ekipa Mote na nogometnem turnirju za pokal KS Cven.

V letu 2018 je Športno društvo Cven tekmovalo z naslednjimi selekcijami:

– mladi nogometaši U 9 v sodelovanju z NK Ljutomer, kjer so tudi trenirali in se udeleževali turnirjev. Kot domačini so turnirje odigrali na domačem igrišču na Cvenu;

– selekcija U 11 v sodelovanju s ŠD NK Veržej. Trenirali so v Veržeju in na Cvenu, ob koncu tedna pa se udeleževali turnirjev. Domače turnirje so odigrali na Cvenu;

– članska ekipa je tekmovala v 1. MNL Murska Sobota. S pomlajeno ekipo smo v prejšnji sezoni osvojili enajsto mesto z 12 točkami in tako ostali v ligi. Ekipa je osvojila prvo mesto v točkovanju za fair play. Poleti smo v ekipo privabili nekaj novih igralcev iz sosednjih klubov, prav tako smo naredili spremembe v strokovnem kadru. Glavni trener članske ekipe je Vladimir Vlaškalič, kot pomočnik mu pomaga igralec Primož Kolbl. Rezultati so se izboljšali, kar je rezultat boljšega dela, boljše sestave moštva in večje zavzetosti.

Veteranska ekipa je rekreacijo izvajala ob petkih na igrišču na Cvenu. Sodelovala je tudi v veteranski ligi na travi in po jesenskem delu zaseda tretje mesto. Prav tako je nastopila v zimski ligi malega nogometa ŠZ Ljutomer.

Četrto leto zapored smo s krajevno skupnostjo pripravili nogometni turnir med vasmi KS Cven (ekipe Cvena, Mote in Krapja). Četrti turnir je osvojila ekipa Mote.

Pri urejanju Športnega parka Cven nam je v veliko pomoč Andrej Marinič, ki je pomemben del naše sekcije, za njegovo delo se mu za vse iskreno zahvaljujem.

Na koncu bi se rad zahvalil vsem navijačem, sponzorjem in podpornikom, ki nam stojite ob strani.

POROČILO SEKCIJE ZA ODBOJKO NA MIVKI (pripravil Jože Ivančič)

Prvi turnir treh vasi v odbojki na mivki.

V letu 2018 nam je uspelo sestaviti ekipo, ki je tekmovala v poletni ligi v odbojki na mivki, ki jo organizira Športna zveza Ljutomer. Ekipa je med dvanajstimi sodelujočimi osvojila peto mesto.

Prvič smo organizirali tudi turnir treh vasi v odbojki na mivki, na katerem so sodelovale štiri ekipe (Mota, Spodnje Krapje, Cven 1 in Cven 2). Na turnirju je slavila Mota, drugo mesto je zasedla ekipa Cven 1, tretje Cven 2, na četrto mesto pa se je uvrstilo Spodnje Krapje.

Tudi naše rekreativke v poletnem času igrišče za odbojko izkoristijo za rekreacijo, pozimi pa se rekreirajo v dvoranah ŠIC in OŠ Ljutomer.

Od spomladi do jeseni smo skrbno urejali igrišče za odbojko na mivki in njegovo okolico.

POROČILO SEKCIJE ZA REKREACIJO (pripravil Rajko Marinič)

V letu 2018 smo v športnem društvu razširili število dogodkov za rekreacijo. Že v prejšnjih letih smo dnevu športa dodali pohod in kros, v letu 2018 pa smo na novo uvedli dan za kolesarjenje, turnir v športnem ribolovu in športne igre za učence POŠ Cven. Skupaj s Športno zvezo Ljutomer smo izvedli Športne popoldneve na Cvenu, načrtovan pohod pa smo zaradi organizacijskih težav žal morali prestaviti na naslednje leto. V zimskih mesecih je ponovno potekala zimska telovadba za ženske.

Dan športa smo pripravili v nedeljo, 24. junija. Dopoldne se je krosa udeležilo 22 tekačev, ki so tekmovali na krajši in daljši progi (4,2 in 8 km). Na pohod se je ta dan odpravilo 26 pohodnikov. Popoldne smo v športnem parku imeli športni tekmovanji za otroke in odrasle. Otroci so se razdelili v šest skupin, ki so tekmovale v dodgeballu, nogometu in spretnostnem poligonu. V tekmovanju starejših se je pomerilo sedem ekip (nogomet, odbojka na mivki, balinanje). Nato je bila na sporedu tradicionalna nogometna tekma med Skokicami in Old Boysi, dan pa smo zaključili z vlečenjem vrvi.

V nedeljo, 22. julija, smo v dveh skupinah na ogled Prlekije s kolesa pospremili 41 kolesarjev. Krajša proga je merila 30 kilometrov, daljša pa slabih 50 kilometrov. Kolesarski dan smo zaključili pri Tinekovem brodu na Muri. Dan sta pripravila Janko Vargazon in Rajko Marinič.

Zaključek kolesarjenja na Tinekovem brodu.

Zadnji teden poletnih šolskih počitnic (od 27. do 31. avgusta) smo v sodelovanju s Športno zvezo Ljutomer tedenski program Športni popoldnevi na Cvenu izvedli v okviru programa Hura, prosti čas Zavoda za šport RS Planica (nogomet, osnove prve pomoči, namizni tenis, odbojka na mivki, pohod do Gezovih jam, športni ribolov, plavanje in kopanje na ljutomerskem kopališču, igre v vodi, obisk Pustolovskega parka Križevci, predstavitev gasilskega vozila in opreme, spretnostni poligon z gasilci, med dvema ognjema, lov na lisico, taborniški ogenj, piknik s starši in zabavne igre). Udeležba je bila brezplačna, poskrbljeno je bilo tudi za malico in prevoze v okviru programa. Pri organizaciji so sodelovali Aleš Ploj, Janko Vargazon, Luka Ivančič in Rajko Marinič. Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo Borisu Smodišu, Jožetu Magdiču in Andreju Hudinu, gasilcem PGD Cven in Emilu Maučecu ter Društvu tabornikov Rod vedri Prleki iz Ljutomera.

V Škofekovi šumi s taborniki.

Od začetka šolskega leta 2018/2019 za učence iz POŠ Cven potekajo športne igre, ki jih vodi Aleš Ploj. Nanje je prijavljenih 13 otrok, iger pa se jih udeležuje od 6 do 12. Cilj športnih iger je, da otroci aktivno preživijo prosti čas, da so športno aktivni ter da spoznajo različne športe, športne igre in športne aktivnosti. Igre potekajo ob torkih med 15.30 in 17.00 ter so za vse udeležence brezplačne.

V soboto, 29. septembra, smo v Hudinovi jami na Moti prvič organizirali turnir v športnem ribolovu. Na njem je tekmovalo trinajst ribičev. Vodja tekmovanja je bil Aleš Stajnko. Tudi v letu 2018 smo v januarju, februarju, novembru in decembru v zadružnem domu ob sredah izvajali zimsko telovadbo za ženske, ki se je je redno udeleževalo od 15 do 20 telovadk. Vadbo vodita Suzana Kukolj in Zoran Kosi.