Šurjaku posebno priznanje Športne zveze Ljutomer

      Komentarji so izklopljeni za Šurjaku posebno priznanje Športne zveze Ljutomer

Andrej Marinič je na prireditvi Športnik leta prejel posebno priznanje ljutomerske športne zveze, in sicer za 25 let urejanja športnih površin na Cvenu. V nadaljevanju objavljamo še obrazložitev.

Andrej Marinič je član Športnega društva Cven že 35 let. Dolga leta je bil nepogrešljiv član ekipe malega nogometa, po ustanovitvi nogometnega kluba pred 25 leti pa nekaj let tudi član tega nogometnega moštva. Po koncu aktivnejše športnorekreacijske poti so ga za svojega vzele Skokice, priložnostna ženska nogometna ekipa, rad pa se udeleži tudi treningov in tekem cvenskih veteranov. Seveda je tudi član upravnega odbora društva.
Šurjak, kot ga poznajo domačini, je srce in duša Športnega društva Cven. Je neumorni člen, ki z izjemnim veseljem in ogromno odgovornosti, a tudi z obilico potrpljenja, skrbi za športni park na Cvenu še 25 let. Potem ko se številna društva in druge organizacije po občini in širše lahko posvečajo le športnemu področju delovanja, v Športnem društvu Cven vzorno skrbijo tudi za infrastrukturo. In dela je ogromno. Glavna gonilna sila pri skrbi za okolico zadružnega doma je ravno Andrej Marinič.
S prostovoljnim delom je začel že ob ustanovitvi nogometnega kluba leta 1993. To so bili še časi, ko je bilo treba na nogometne tekme prepeljati »celo vojsko« mladih nogometašev. In Andrej Marinič jih je na dan tekme s svojo zeleno zastavo 101 vedno čakal pred zadružnim domom. Ko so čez nekaj let uredili cvensko nogometno zelenico, je za delo poprijel od prvega dne, in to kljub zahtevnim službenim obveznostim. In dela je iz leta v leto bilo čedalje več. Dobili so slačilnice in pralni stroj, nato pomožno nogometno igrišče in igrišče za odbojko na mivki. Za vse to je bilo treba skrbeti vse do danes.
Andrej Marinič v zadnjih 25 letih društva nikoli ni pustil na cedilu, nanj so se lahko v društvu vedno zanesli, je pravi gospodar športnega parka na Cvenu. Šele ko on pred nogometno tekmo zapre vrata igrišča, se tekma lahko začne.