SEKCIJA ZA RAVNOVESJE DUHA IN TELESA

KOLEDAR DOGODKOV IN AKTIVNOSTI ZA MAJ 2024

 • torek, 14. maj 2024, ob 18.00 (zadružni dom Cven)
  predstavitev Centra za krepitev zdravja, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Ljutomer

  Center za krepitev zdravja v naše okolje prinaša veliko kakovostnih vsebin, ki so povsem brezplačne, in tokrat se bodo njegovi zaposleni v celotni zasedbi predstavili v naši sredini. Želja našega društva je, da center svoje dejavnosti in delavnice organizira tudi v zadružnem domu na Cvenu, zato prav vse lepo vabimo na predstavitev in k soustvarjanju čudovitega medsebojnega sodelovanja, ki bo vsem pomagalo k boljšemu počutju in posledično tudi zdravju.

 • torek, 21. maj 2024, ob 19.00 (zadružni dom Cven)
  zvočna kopel z gongi
 • torek, 28. maj 2024, ob 19.00 (zadružni dom Cven)
  srečanje na temo Moč misli

Če imamo v življenju stalnega sopotnika, ki se praktično nikoli ne loči od nas, so to naše misli. Tudi ponoči, ko gremo spat in se naše telo umiri, misli še vedno krožijo po glavi, povzročajo nemir in nam ne pustijo spati. Vse to lahko čez čas vodi do številnih obolenj in težav. Naše misli torej nadzorujejo in določajo naše življenje – in ravno tu se pojavi dejstvo, ki ga večina ljudi spregleda, si pred njim zatiska oči ali pa od njega celo malo beži. Misli so namreč pravzaprav edina stvar v življenju, na katero imamo vpliv in jih lahko nadzorujemo.

V torek, 28. maja 2024, ob 19. uri sekcija za ravnovesje duha in telesa ŠD Cven v zadružnem domu na Cvenu organizira srečanje na temo Moč misli. Pogovarjali se bomo o tem, kakšno moč imajo naše misli, kako vplivajo na naše življenje in kako lahko prelisičimo ta naš nori um ter prevzamemo nadzor nad svojimi mislimi in posledično življenjem.

Iz srca vas vabimo na srečanje, kjer bomo zasnovali tudi poseben podporni program, s katerim bomo eden drugega opominjali, da smo mi gospodarji svojih misli, in ne ona naš. Prvi nasvet, ki ga delimo z vami, pa je: »Vrzi možgane stran, ker ti samo škodijo.« In pridi na sproščeno druženje, kjer boš našel veliko koristnih nasvetov, spodbud, idej, tehnik obvladovanja in nadzorovanja misli ter smeha in dobre družbe.

Ob lepem vremenu bomo delavnico izvedli na prostem v okolici zadružnega doma na Cvenu.

Podrobnejši opis posameznega dogodka bo objavljen nekaj dni pred dogodkom.


V ŠD Cven smo v letu 2024 na pobudo krajanov ustanovili novo sekcijo za ravnovesje duha in telesa. V njej želimo povezovati in osveščati o različnih vidikih, ki jih zajema ime sekcije, ter zagotavljati različne vsebine, med katerimi lahko vsakdo najde nekaj, kar bi mu pomagalo na poti do lepšega in boljšega jutri ter s tem k ravnovesju duha in telesa.

Sekcija je namenjena vsem. Ne oziramo se na starost, spol in različna prepričanja. V sekciji se ne opredeljujemo in si bomo prizadevali, da bo pokrivala čim več področij in tako vsakomur omogočila, da najde nekaj zase. Pripravljamo različne delavnice, srečanja in druge dogodke. Za vsak mesec je vnaprej objavljen koledar aktivnosti.

Večina aktivnosti, ki se izvajajo v notranjih prostorih, poteka ob TORKIH popoldne v zadružnem domu na Cvenu. Občasno aktivnosti izvajamo ob vikendih, v lepšem delu leta pa čim več na prostem.

V sekciji se bomo potrudili zbrati kar se da pester nabor aktivnosti. Zvočno kopel z gongi že uspešno izvajamo vsak mesec. Radi bi organizirali še meditacije, jogo, delavnice Centra za krepitev zdravja, tedenske sprehode in še veliko drugega.

Vodja sekcije za ravnovesje duha in telesa je Barbara Babič Fekonja. Če ima kdo kakšno vprašanje, predlog, zamisel, jo kar pocukajte za rokav.

Želiš biti na tekočem z aktualnim dogajanjem v sekciji? Pridruži se skupini na Facebooku!