Dan, ko je šport v ospredju

      Komentarji so izklopljeni za Dan, ko je šport v ospredju

V torek, 25. junija, je bilo v športnem parku Cven zelo razgibano. Že dopoldne se je več kot 30 tekačev in pohodnikov odpravilo po poteh naše krajevne skupnosti. Pohodnike je zaneslo celo nekoliko dlje, in sicer do Babinske jame, tekači pa so se podili po obmurskem gozdu med Cvenom, Krapjem in Moto. Na krajši progi, ki je merila dobre štiri kilometre, sta bila najhitrejša Marko Škrobar in Samo Kukolj, na skoraj dvakrat daljši pa David Žibrat.

Popoldne se je v vročem poletnem vremenu osem ekip merilo v različnih športih, po skupnem seštevku točk pa so zmagali člani ŠD Stari hrast iz Radomerja pred Pritepenci in ekipo našega društva. Otroci so se medtem merili v otroških športnih igrah.

Pozno popoldne je napočil čas za nogometni derbi med Skokicami in Old Boysi, še pred to nogometno tekmo pa smo podelili priznanje in zahvalo. Zahvalo je za dolgoletno sodelovanje z društvom prejel Zvonko Sovič, priznanje pa za prispevek k razvoju nogometa na Cvenu Jože Magdič. Leto 2019 bo vsem še dolgo ostalo v spominu, saj so tokrat Skokice suvereno nadigrale ostarelo ekipo Old Boysov in zasluženo zmagale z rezultatom 4:3.

Dan smo zaključili z vlečenjem vrvi. Izkazalo se je, da je bila najmočnejša ekipa Cvena.